Karsprængninger

Karsprængninger er små røde/blå trådlignende blodårer helt overfladisk under huden.

På benene ses de ofte sammen med åreknuder eller efter åreknudeoperationer.

Generelt

Behandlinger af karsprængninger foretages med indsprøjtninger med lille fin nål, indeholdende lokalirriterende væske med et middel, kaldet aethoxysclerol. Væsken irriterer karvæggen, hvorefter karret lukker til og forsvinder med tiden (kan tage 2-12 måneder).

Om behandlingen

På benene tjekkes, at der ikke er åreknuder samtidigt. Er der åreknuder, vil det være bedst at fjerne disse først, da karsprængningerne ellers kommer for hurtigt igen efter behandlingen.

Du må ikke være gravid under behandlingen, og du bærer selv ansvaret herfor.

Resultater

Behandlingen bevirker oftest, at karsprængningerne forsvinder – eller bliver mindre synlige.  Var karret lidt større, kan det blive mørkt, brunt pigmenteret og er oftest flere måneder om at forsvinde. Derfor kan der godt gå op til 6 måneder, før du kan se, om du skal have mere end en behandling for at blive karsprængningerne kvit.

Der kan også komme nye karsprængninger til undervejs omkring de gamle, så vi kan ikke give garanti for resultatet.

Mulige komplikationer

Der kan danne sig en lille blære på indstiksstedet. Denne forsvinder af sig selv. Af og til kommer der et lille sår, hævelse eller ømhed, som sjældent behøver behandling.

Den sjældne komplikation, årebetændelse, ses som hævelse og svær ømhed – enten overfladisk i det behandlede område (kræver ingen behandling, men du kan bruge Hirudoidsalve) eller i de dybe vener i benet (kræver evt. blodfortyndende medicin).

Du kan ringe til klinikken, tlf. 5385 8553, hvis du er i tvivl.

Efter behandlingen

Du får evt. en lille forbinding på, der skal sidde i 2 døgn.  Sørg for at tage lidt løse bukser på, så der er plads til forbindingen.

Bagefter må du gøre, hvad du har lyst til – selv tage solbad. Bare beskyt huden, som du plejer.

Før og efter billede